Warsztaty kulinarne w ramach innowacji pedagogicznej „Świadomie się odżywiam”
Warsztaty kulinarne w ramach innowacji pedagogicznej „Świadomie się odżywiam – promowanie i pogłębianie zdrowych nawyków żywieniowych” to interaktywne zajęcia, podczas których nasi uczniowie mają możliwość nauki i praktycznego doskonalenia umiejętności kulinarnych.
Warsztaty mają wiele korzyści dla dzieci i są fascynującym sposobem na rozwijanie ich zdolności kulinarnych. Pomagają uczniom w zrozumieniu znaczenia zdrowego odżywiania, umożliwiają naukę różnych technik kulinarnych, zachęcają do wykorzystywania swojej kreatywności i eksperymentowania w kuchni, są doskonałą okazją do eksplorowania różnych kuchni i kultur, uczą współpracy i komunikacji, rozwijają umiejętności samodzielności oraz dostarczają praktycznej wiedzy kulinarno-dietetycznej.
Tym razem uczniowie przygotowali sałatkę jarzynową. Sałatka jarzynowa to popularne i tradycyjne danie, które dostarcza wielu niezbędnych witamin i wartości odżywczych oraz stanowi fundament kuchni polskiej.